Menu
Your Cart

Automatten

Een automat zorgt niet alleen voor extra grip tijdens het rijden, maar beschermt ook uw originele bekleding van slijtage of viezigheid. Wanneer de oude automatten versleten zijn of wanneer u een auto rijklaar moet afleveren kan een nieuwe mattenset zorgen voor een stijlvolle en luxe uitstraling van uw interieur!
Een mattenset bestaat vaak uit een bestuurdersmat, passagiersmat en 2 achterzijde matten. Dit is afhankelijk van het merk, type en bouwjaar van de auto.

Bij de verschillende automatten, kofferbakschalen en laadvloermatten horen ook de juiste bevestigingsdelen. Zoals de bevestigingsringen, bevestigingsschroeven of een compleet universele set. Gelukkig wordt bij iedere mattenset de juiste set standaardaard meegeleverd!

Er zijn verschillende kwaliteiten en pasvormen:

Naaldvilt automat

Naaldvilt automatten zitten vrijwel altijd in nieuw geleverde auto’s. Het grote voordeel van een naaldvilt mat is dat deze er langer schoon uit blijft zien. Dat komt omdat het vuil dieper in het materiaal valt. Dit betekent niet dat ze ook schoner zijn dus is het van belang dat deze regelmatig gereinigd worden. Een nadeel aan deze automat is echter dat door het grove materiaal de matten wat lastiger schoon te krijgen zijn. Gebruiksvriendelijk en betaalbaar kenmerken de naaldvilt automatten.Rubber

Velours automat

Velours automatten geven een exclusieve en stijlvolle uitstraling aan uw interieur. De velours variant heeft dan ook een hogere kostprijs, daarentegen heeft een velours automat ook een langere levensduur. Een ander voordeel aan deze velours automatten is dat ze erg eenvoudig schoon te maken zijn. Al het vuil blijft namelijk op de mat liggen waardoor je dit er eenvoudig af kunt vegen. Het nadeel hiervan is dat ze sneller vies lijken. Stijlvol en kwaliteit kenmerken de velours automatten

Rubberen automat

Een rubberen automat is minder vuilgevoelig dan een naaldvilt of velours automat. Door het opstaande randje wordt er voorkomen dat de rest van het interieur vies wordt bij bijvoorbeeld nat weer. Omdat het vuil niet in het rubber kan trekken neemt deze ook geen vieze geurtjes op. Ook zijn ze eenvoudig te bevestigen door de flexibiliteit, blijven ze goed liggen en bieden ze voldoende grip door de antislip oppervlakte. Daarnaast zijn ze vrij simpel te reinigen. Een rubberen mat is dus zowel hygiënisch als duurzaam. Een nadeel is echter weer dat ze glad kunnen worden wanneer ze nat zijn. Degelijk en gemakkelijk kenmerken de rubberen automatten.

We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.