De Tesla Model 3 is voorzien van vele opties, echter, er is geen optie om de achterklep en de voorklep (frunk – front-trunk) automatisch te openen. Indien je in de auto op de OPEN knop druk opent deze zich vanzelf, maar zal niet helemaal werken zoals bij een elektrische achter- of voorklep. Hier kan namelijk de klep ook weer gesloten worden door een knop. Dat is met deze oplossing niet mogelijk.
Hiervoor zijn diverse mods (modificaties) beschikbaar, maar deze zijn erg prijzig (500-700 euro). Tevens moet je dan zelf de inbouw doen.
Ik heb gekozen voor een goedkopere oplossing. Dit door de hydraulische voor- en achterveren te vervangen door andere exemplaren.

Montage:
Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Het monteren van de veren is een makkelijke klus. Je kan dit zelf doen in ongeveer 5 minuten per kant.
LET OP: Als je een veer hebt verwijderd moet je de klep zelf omhoog houden, één veer houdt het nl. niet en dan komt hij dus naar beneden als je bezig bent met de veer. Een stok om de klep omhoog te houden is aan te raden of een tweede persoon welke je helpt.

Benodigdheden:

  • Schroevendraaier
  • Voorveren

  • Achterveren

Het losmaken van de bevestiging van de veer kan met een schroevendraaier te plaatsen tussen het plastic en de de metalen bevestigingsclip. Daarna kan je de veer verwijderen van het bevestigingspunt.


Na de montage:Resultaat:


Als je nu op de open knop drukt in de app of in de auto dan opent de klep zich vanzelf.
Je zal echter wel de klep weer met de hand moeten sluiten.

Deze veren zijn te verkrijgen bij diverse sites en in China, bijv. AliExpress. Kosten variëren van 10,- euro tot 45 euro per set.