Menu
Your Cart

CAN-BUS Adapters

Heb je een CAN-bus adapter nodig? Audio4cars heeft vele versie voor veel automerken wel een CAN-bus adapter in zijn assortiment.

Wat is CAN-bus?

Vroeger werden alle functies in de auto verbonden met een aparte draad, denk bijvoorbeeld aan de radio, raambediening etc. Dit leverde een behoorlijke spaghetti op van draden welke door de hele auto heen liepen. Om dit tegen te gaan werd de CAN-bus geboren. CAN staat voor Controller Area Network.
Hierdoor werd het aantal draden in de auto behoorlijk verminder omdat functies nu met maar 2 draden (+ voeding) verbonden hoefden te worden verbonden. Hierdoor konden functie welke vlak bij elkaar lagen in de auto met dezelfde draad met de boordcomputer communiceren.

Wat is CAN-bus adapter?

Een canbus adapter zet het analoge signaal van de autoradio om in een digitaal signaal welke dan verbonden kan worden met de CAN-bus. Dit is vooral het geval in de meeste moderne auto's.

Wanneer heb ik een CAN-bus adapter nodig?

Je hebt dus een Can-bus adapter nodig als je een nieuwe autoradio wilt inbouwen in je auto. Dan werken de functies van de autoradio goed en komt het geluid ook netjes door.

Hoe sluit ik een CAN-bus adapter aan?

De canbus adapter bevat naast de ISO aansluiting ook een auto specifieke aansluiting. De adapter kan je dus makkelijk tussen de autoradio en de stekkers welke uit de auto komen plaatsen.

We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.