Menu
Your Cart

Dashcam

Op zoek naar een Blackvue of Nordval Dashcam? Full HD of 4K? Cloud of Wifi? Audio4cars heeft diverse Nordval en BlackVue dashcams en accessoires. Bekijk ons assortiment op de site.

Wat is een dashcam?

Een dashcam is een video camera welke als het ware met je meekijkt tijdens het rijden. Tijdens het rijden wordt het beeld opgenomen. Eigenlijk net als een video camera, maar dan in je auto. Zelfs heb je een camera welke naar achter is gericht. Hiermee kijk je dus achter uit het raam van de auto.

Waarom heb ik een dashcam nodig?

Deze neemt de beelden tijden het motor- of autorijden op. Op deze manier kan je de rit weer terugkijken op je computer. Opmerkelijke en gevaarlijke situaties kan je later weer terugzien op je eigen PC op op je telefoon. Je kan deze bijvoorbeeld gebruiken voor je eigen archief op bijvoorbeeld plaatsen op Dumpert.
Bij een ongeluk is de dashcam extra waardevol, hij registreert de rit en neemt dus alles op tijdens het ongelukt. Zelfs na het ongeluk blijft de deze doordraaien. Zo kan je deze beelden delen met de verzekering, of in ernstigere gevallen met de politie. Deze zijn altijd blij met de beelden van het ongeval.

Wat doet een dashcam met de beelden?

De video beelden van de dashcam worden opgeslagen op een microSD card. Des te meer geheugen deze heeft, des te meer video er kan worden opgeslagen. Hoeveel beelden dit zijn hangt af van de dashcam en de resolutie. Een HD video heeft minder ruimte nodig dan een 4K video. Ook speelt  de compressie van de dashcam een rol in de grootte van de bestanden. Ook kunnen de video beelden via een internetverbinding direct worden opgeslagen in de Cloud. De Cloud is dus dan eigenlijk een eigen server welke verbonden is met het Internet of een server met opslagruimte van de fabrikant. Meestal heb je dan wel (mogelijk een betaalde) account nodig. Hiervoor heb je wel een versie nodig met simkaart aan boord. Als er een SIM kaart in gaat is dat meestal een micro- of nanosim. Controleer dit in de handleiding voordat je een simkaart gaat aanvragen. Uploaden via WiFi is ook een mogelijkheid. Zodra de de dashcams dan in de buurt zijn van een bekend WiFi netwerk, bijvoorbeeld je eigen thuis WiFi, zullen de beelden worden geüpload. De beelden kunnen dan worden opgeslagen op een lokale locatie (je eigen netwerk) of een bij de server van de fabrikant. Sommige type kunnen bijvoorbeeld ook de bestanden plaatsen op een Onedrive of een Dropbox of een soortgelijk systeem.
Let wel op hoe groot de microSD kaart mag zijn voor de desbetreffende dashcam. Sommige dashcams hebben een bijvoorbeeld een beperking tot 128Gb of 256Gb.

Met welke kwaliteit word het beeld opgenomen?

De dashcams hebben een resolutie van HD, Full HD,  tot zelfs 4K. Des te meer resolutie de te scherper het beeld.  HD heeft een resolutie van (1280x720), Full HD heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en de grootste resolutie op dit moment met een dashcam is 4K dat is 3840×2160 pixels.

Zijn er nog extra mogelijkheden met een dashcam?

Sommige dashcams hebben ook een GPS aan boord. Deze slaat dus niet alleen beelden op, maar ook de gps positie welke het voertuig heeft. Deze gps info kan je met de speciale software weer bekijken. Er is zelfs een versie waarmee je gelijk het beeld van de dashcam kan zien.
Er zijn ook dashcams met een dubbele camera. Deze monter je op het voor- en achter raam. Op die manier kan je dus de weg voor je en de weg achter filmen. Zo kan je ook gevaarlijke of opmerkelijke situaties aan de achterkant van je auto filmen.
Ook hebben sommige dashcam camera's ook een g-sensor. Hiermee detecteer je een aanrijding van de auto en slaat de dashcam de beelden van vlak voor de aanrijding op.

Waar monteer ik een dashcam?

Deze worden meestal met een houder bevestigd aan het raam. Er zijn ook versies welke aan op dashboard kunnen worden geplaatst. Er zijn ook aparte houders zodat je de dashcam ook in een andere auto kan plaatsen zodat dat je deze hoeft te demonteren. Er worden aparte stickers verkocht indien de bevestiging van de dashcam opnieuw bevestigd moet worden op het raam. De dashcams welke uit een dubbele set bestaan, dat betekent een camera voor en achter worden respectievelijk op het voor- en achterraam geplaatst.

Wat is de parkeerstand bij een dashcam?

Er is een mogelijkheid om de camera door te laten lopen nadat de auto is afgesloten en geparkeerd. In de parkeermodus gaat de dashcam in een stand waardoor hij nauwelijks stroom en data verbruikt en alléén de belangrijkste gebeurtenissen opneemt.  Meeste auto's leveren tijdens het parkeren geen stroom via de sigarettenvoeding. Voor het gebruik van de dashcam in de auto is daarom een voeding nodig om deze te voorzien van stroom tijdens de parkeeractie. Voedingen kunnen bij elke dashcam als accessoire worden besteld in de vorm van een batterij of worden in sommige gevallen - indien vermeld - standaard meegeleverd. 

Welke dashcams heeft Audio4cars in zijn assortiment?

Audio4cars heeft dashcams van Nordval en Blackvue in de shop staan. De dashcams van Nordval zijn nieuwe dashcams op de markt met een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. De BlackVue dashcams, dat is verhaal apart. Zeg je dashcams, dan zeg je BlackVue. Hiervan is de  kwaliteit top. BlackVue dashcams zijn er van simpel tot state of the art.

Kan Audio4cars mij helpen?

Op zoek naar een speciaal model? Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag!

We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.